SNP: Učiteljica iz Ulcinja zloupotrijebila djecu u političke svrhe, Šehović da reaguje

Socijalistička narodna partija danas je pozvala ministra prosvjete Damira Šehovića da reaguje na, kako su naveli, očiglednu zloupotrebu djece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Fljorinde Baše, nakon što je na Facebook-u objavila fotografiju svojih đaka koji prekštenim rukama oponašaju orla sa albanske zastave.

FOTO: FACEBOOK“Učiteljica Fljorinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake osnovne škole Boško Strugar da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi djece, upotrebi simbola druge države, podsticaju na podjele i tome slično”, navode u SNP-u.

Dodaju da je istina da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe.

“Valja se podsjetiti da je ministar Šehović, koji za par dana to više neće biti, zajedno sa direktoricom Osnovne škole Jugoslavija u Baru ekspresno reagovao i primjenjujući dvostruke aršine, napisao otkaz učiteljici iz Bara Radi Višnjić zbog objave na vajber grupi i poziva na moleban svojim učenicima”, poručili su iz SNP-a.

IZVOR:
cdm.me