09/22/2023

Zabrana javnih okupljanja ako se pojavi virus

Premijer Duško Marković saopštio je da će biti zabranjena sva javna okupljanja u ukoliko se u Crnoj Gori pojavi korona virus.

“Nastojaćemo da tamo gdje imamo direktni uticaj da se smanje javna okupljanja, da se izbjegnu takve aktivnosti, da sugerišemo i upozoravamo građane da je neophodno da i oni promijene navike i ponašanja. Ako se pojavi virus onda ćemo zabraniti svako javno okupljanje i procjenjivaćemo kojeg nivoa i karaktera će biti, da li će se to odnositi na škole, na neke druge funkcije u zemlji”, istakao je Marković.

Premijer je, nakon događaja u Podgorici, novinarima rekao da je zabrinut zbog aktuelnog virusa.

“Novi slučajevi su se ponavili svuda u regionu. Održali smo sastanak, dogovorili nove mjere zabrane upozorenja i preporuke. Pozivamo narod da ozbiljno shvati preporuke i promijeni navike, izbjegava mjesta sa velikim brojem građana, izbjegava rukovanja, da vodi računa da se svi zajedno sačuvamo od virusa koji je opasnost i po javno zdravlje i cijelu ekonomiju, kazao je Marković.

Uradiće, kako je naglasio, sve da, ako Crna Gora bude pogođena, to bude u najmanjoj mjeri.

Naglasio je i da će suspendovati svoje javne aktivnosti koje bi okupljale veći broj ljudi.

Takođe, u narednom periodu neće biti putovanja zvaničnika u druge države izuzev ako to zahtijevaju važni državni interesi, dodao je on.

“Zabranićemo službena putovanja van zemlje, osim u izuzetnim situacijama kada to nalažu državni interesi i uticati na promjenu navika i ponašanje građana. Ozbiljna je situacija i pokušaćemo da uradimo sve da zaštitimo zemlju i građane”, poručio je Marković.

U Crnoj Gori nema registrovanih slučaajeva aktuelnog korona virusa.

pobjeda.me

Read Previous

“Očuvati i ojačati crnogorski nacionalni identitet”

Read Next

“Vlada posvećena dijalogu sa Crkvom”