12/05/2022

Povodom ostavke Bulajića OGLASIO se i Radulović

Branko Radulović, šef poslaničkog kluba PzP, u intervjuu za RT Nikšić, kazao je da je odluka Strahinje Bulajića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine odraz moralnih principa.

“U pitanju je častan čovjek. Njegov postupak razumijem u potpunosti i to je odraz njegovih moralnih načela i principa i doživljaja cjeloklupne situacije. Ko će dalje i kako, postoji poslovinik i procedure, a to ću ostaviti ličnostima koje su za to zadužene da komentarišu,, kazao je Radulović.

Na konstataciju da su u javnosti oprečna i podijeljena mišljenja ko može ili ne može zakazati sjednicu Skupštine, Radulović ističe.

“Ustav ne može sve da definiše, a to je posljedica odsustva Zakona koji nijesmo donijeli. Da imamo taj zakon jasno bi se definisale sve strvari, pa ne bi bilo ni pravnog ni političkog dvoumljenja”, kazao je Radulović.

Na pitanje kako će PzP glasati, tačnije hoće li podržati vladu mandatara Dritana Abazovića, Radulović je izričit.

“Ne. Iznijećemo jasne stavove kakva je trebala da bude i koja personalna rješenja. Za ovu Vladu nećemo glasati”, poručio je Radulović i dodao.

“Junački je izjaviti da je Crna Gora spremna za 43. Vladu, posebno kada sagledamo aktuelnu situaciju puno konflikata, uslovljavanja i u vremenu punom izazova i na unutrašnjem i globalnom. Ukoliko je ono što bi trebalo da bude podrška, uslovljeno od kriminogenog režima, nepročišćenog DPS, mi odbijamo da učestvujemo u tome”, kazao je Radulović.

Intervju sa Brankom Radulovićem, šefom poslaničkog kluba PzP pogledajte od 20 sati i 30 minuta.

IZVOR:
RTNK

Read Previous

Lavice danas u Ljubljani sa Slovenijom

Read Next

DPS danas donosi veoma VAŽNU odluku!