05/30/2023

Osuđujemo novi vandalizam na Tabiji, građani da ne nasijedaju na provokacije

Ministarstvo kulture osudilo je nastavak destrukcije kulturnih dobara u Crnoj Gori, s obzirom na to da se u relativno kratkom periodu drugi put na meti vandala našla Tabija kod Sutomora.

Baš kao i prvog puta, kada je na Tabiji osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rukopis je opet jasan i isti – pri čemu se autori nijesu potrudili ni da promijene lokaciju. Za razliku od ranijih manifestacija „bratoljublja“ – poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore – ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca”- naveli su iz Ministarstva kulture.

Apeluju na građane da ne nasijedaju na provokacije.

Servirane sa iste adrese odakle i one o navodnom razbijanju protesta od strane vojske, zatvorenika i navijačkih grupa. Stručne službe i ovog će puta u najkraćem roku reagovati i ukloniti oštećenja na Tabiji”.

Read Previous

Dva ratna druga: Aleksandar Vučić i Amfilohije Radović

Read Next

“Marković grubo oklevetao SPC”

Most Popular