12/03/2022

Nema špriceva u Intenzivnoj njezi Kliničkog centra, porodice pacijenata moraju da ih kupuju

FOTO: glascg.me

Zdravstveni sistem je dotakao dno. Ili možda još nije!? CdM je već pisao da se pacijenti žale da nemaju lijekove za liječenje tumora i druga teška oboljenja, da je sve je teže naći ljekove i u apotekama, te da su bolnice ostale bez hidrogena i drvenih špatula za pregled grla.

Međutim, vrhunac haosa i propadanja reklo bi se da je informacija koju je CdM dobio direktno od porodica pacijenata, a to je da u bolnicama od nedavno nema ni špriceva.

Roditelji, čija se djece liječe u Intenzivnoj njezi Kliničkog centra, kažu za CdM da su primorani da kupuju špriceve kako bi njihovi mališani mogli uopšte da se liječe. Prema informacijama koje CdM dobija od pacijenata, špricevi u Kliničkom centru nedostaju i u drugim organizacionim jedinicama.

Haos u zdravstvenom sistemu traje.

Mediji su nedavno pisali da su pacijenti oboljeli od karcinoma ponovo ostali bez neophodne terapije, i to za liječenje karcinoma jajnika i jetre.

Građani gotovo svakodnevno tvrde da je nestašica terapija za oboljele od kancera i hronične bolesti, posebno za liječenje kardiovaskularnih oboljenja, te terapija za smirenje i bolesti krvnih sudova.

cdm.me

Read Previous

Mitrić: Ustav Crne Gore bačen pod noge, trebalo bi da je sud u Strazburu sada nadležan

Read Next

Ni premijerskog, sata ni pitanja za ministre