09/22/2023

Marković na samitu EBRD-a za Z. Balkan

Premijer Duško Marković putuje večeras u London gdje će sjutra predvoditi delegaciju Vlade Crne Gore na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, koji će biti održan u ponedjeljak, u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kako je saopšteno iz Vlade, u radu četvrtog po redu regionalnog investicionog samita učestvuju predsjednici vlada šest država Zapadnog Balkana – Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjeverne Makedonije kako bi se sa najvišeg nivoa predstavili investicione i poslovne mogućnosti Regiona u kontekstu isticanja potencijalnih investicionih i poslovnih mogućnosti Zapadnog Balkana i promocije regionalnih i prekograničnih projekata.

“Investicioni samit predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu mišljenja o ukupnoj viziji regiona, ključnim regionalnim projektima i mogućnostima za ulaganja u energiju i transport”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Duško Marković će u sklopu Investicionog samita razgovarati sa direktorom EBRD Sumom Čakrabartijem i imati niz bilateralnih susreta.

Read Previous

PU: Nije hajka, utvrđujemo poreske obaveze; Mitropolija ugrozila socijalna prava svještenika

Read Next

Evo koliko je građana bilo večeras na litijama