11/29/2023

Ima li kraja agoniji: Ljekova nema, inflacija raste, a za spas života građana traži se pomoć preko društvenih mreža i SMS poruka

Za političare smo glasali, makar tri prosječne zarade mjesečno im obezbijedili, privilegije im stvorili dok nas tretiraju kao mlade majmune, dok iščekujemo šta će nas od aktuelne vlasti snaći, kako će se probuditi, koji haos će nam još pripremiti… Dok sve to traje, u državi nema ljekova, inflacija raste, najavljuje se ekonomska kriza, za spas života građana traži se pomoć preko društvenih mreža i SMS poruka.

Za građane agonija, iščekivanje i bol.

I kao da to sve ovo nije dovoljno, dok para za život nema, Vlada daje gotovo milion za vjerske škole. Nebitno je čija je i koja vjerska škola. Čija da je, mnogo je. Mnogo makar sada dok ni ljekova nema.

Vlada je na sjednici prihvatila tekst Ugovora o finansiranju Srednje vjerske škole Gimnazija “Sveti Sava” Podgorica. Kako je navedeno u informacji, za finansiranje ove ustanove predviđeno je 900.000 eura.

Mnogo je. Mnogo i zbog svih onih škola koje nemaju grijanje, prokišnjavaju im krovovi.

Mnogo je i zbog svih onih mališana koji po vjetru, kiši i snijegu pješaka sa teškom torbom na nejakim plećima putuju kilometrima po svoja prva znanja, a nema novca za mini kombi koji bi ih prevozio.

Mora da prestane. Mora da stane javašluk zapošljavanja partijskih drugova, kumova, žena, ljubavnica i kućnih ljubimaca dok nam se građani liječe SMS porukama.

Mora da prestane javašluk.

Jer dok presipaju milione iz jednog u drugo preduzeće, dok Vlada kupuje akcije preduzeća koje joj ne trebaju, ali “hoće da pomogne”, dok milioni klize, građani i dalje vape za pomoći da prežive.

Dok delegacije državne brojnije od fudbalskih klubova putuju od Beograda, Brisela, Malte, Amerike pa do Kostarike, građani se liječe SMS porukama.

Sve dok ovo traje, nemar ne staje, društvo klizi u jamu bez šanse da iz nje izađe, školstvo nam se raspada, zdravstvo propada, mladost odlazi, dešava nam se nasilje na društvenim mrežama, javno, tajno, samoubistva.

Ovo ludilo mora da stane.

IZVOR: CDM

Read Previous

Đukanović: Niko više nema pravo da ćuti

Read Next

Milenijum bolji od kosovskog Baškimija