GO GOLUBOVCI: U toku akcija ravnjanja saobraćajnica koje gravitiraju ka jezeru, najavljuju i nasipanje

Prethodnih dana, tačnije od četvrtka 04. avgusta, na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci aktuelni su radovi ravnanja grederom lokalnih saobraćajnica koje gravitiraju prema jezeru.

Ovim putem zahvaljujemo se stanovnicima Mataguža, uz čiju pomoć i podršku je završen prvi dio akcije, odnosno ravnanje putnih pravaca Šarova topola i Dubrave, saopšteno je iz ove Opštine.

Zbog protivljenja jednog dijela stanovnika Golubovaca (imena poznata Opštini Golubovci) koji su se juče ujutro okupili, kako bi zaustavili radove, nije završeno ravnanje putnih pravaca Pantovac i Mala mrka, te će mašina koja je trebala da ravna put na navedenim lokacijama, biti preusmjerena na putne pravce prema Skadarskom jezeru, odnosno prema Bijelom Polju, Bistricama, Kurilu, Šušunji i Berislavcima.

Kako saznajemo, građani tog dijela Zete nijesu dozvolili da greder ravnja put prije nego se naspe šljunkom. Oni tvrde da se samim ravnjanjem ne postiže ama baš ništa, jer će od prvih jesenjih kiša da se naprave rupe preko kojih svakodnevno lome prevozna sredstva sa kojima idu do svojih imanja.

Međutim, obzirom da je iz Opštine Golubovci najavljeno da će se u II fazi nasipati svi putni pravci koji su tretirani grederom, ostaje nejasno zašto građani nijesu dozvolili da ova mašina odradi posao.

U II fazi akcije će se sprovesti nasipanje i valjanje onih putnih pravaca koji su tretirani grederom – saopšteno je iz Opštine Golubovci.

Ukoliko se ova akcija sprovede uspješno, nema sumnje da će građanima donje Zete biti itekako olakšano kretanje do svojih imanja…