Đeljošaj: Juče nismo dobili ponudu od mandatara Krivokapića

Albanska lista, juče nije dobila ponudu od mandatara Zdravka Krivokapića. Nakon predstavljanja naših programskih zahtjeva, Krivokapić je punudio Albanskoj listi sljedeće ministarske resore, Ministarstvo turizma i ekologije kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Isto tako, ponuđene su i funkcije pomoćnika ili državnih sekretara, dakle sedam dodatnih pozicija, saopštio je danas Nik Đeljošaj.

“Veoma bitna činjenica za mene lično, jeste i podjela resora ostalih institucija sa posebnim naglaskom na bezbjedonosni sektor kao i personalna rješenja za navedene resore.  Naša odluka za dijalog i razgovor je bila opravdana ali naravno da nećemo biti dio vlade po svaku cijenu.  Našim stavom po pitanju dijaloga pokazali smo političku zrelost i ozbiljnost u predstavljanju našeg naroda, a s druge strane željeli smo da vidimo i na djelu, da li je poziv nove većine manjinskim partijama bio iskren ili samo formalnost”, istakao je Đeljošaj.

Prema njegovim riječima nakon sprovedenih konsultacija članica liste sa stranačkim organima, očekuju uskoro sjednicu predsjedništva Albanske liste, kako bi procijenili ozbiljnost ponude i konkretna rješenja koja je ponudio mandatar.

“Svakako da ćemo ostati pri stavu od ranije, a to je da radimo u interesu svog naroda i da očekujemo poštovanje u svakom nivou pregovaračkog procesa oko formiranja vlade”, zaključio je on.

Podsjetimo, uprkos činjenici da je Albanskoj listi tokom pregovora ponudio dva resora, što je CdM prvi objavio, Krivokapić je naknadno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ponudio koaliciji Crno na bijelo.

IZVOR:
CDM.ME