CRNOGORSKI MITROPOLIT: Srpske velikonacionalističke i šovinističke snage neprekidno djeluju na razaranju države Crne Gore i CPC

Srpske velikonacionalističke i šovinističke snage neprekidno djeluju na razaranju države Crne Gore i CPC, pod pokroviteljstvom SPC iz Beograda, kazao je mitropolit CPC Mihailo u saopštenju za javnost povodom  nedavne provokacije SPC-a na Cetinju.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

Neposredno iza Vaskrsa, velikog Hrišćanskog praznika koji slaži život kao pobjedu nad smrću, ove snage su sinhronizovano aktivirane da prizivaju i izazivaju, suprotno Vaskrsu, nemire i nesreću. 

Posrnule u brojnim društvenim procesima, moralno kompromitovane, srljajući iz poraza u poraz iz neistina u neistine iz nepočinstava u nepočinstvo, ove snage sjedinjene sa SPC su igrale provokativno srpsko kolo pred Cetinjskim Manstirom provocirajući crnogorsku Prijestolnicu. U tu provokativnu igru su uvele i đecu, zloupotrebljavajući je za svoje nečasne nacionalističke igre i zavjere. Zaboravili su na poruku Svetog Petra Cetinjskog “ Ko Cetinje napane taj će da propane” i Njegošev odgovor “ Da do Cetinja prijatelj ima dvije ure hoda a neprijatelj nikad”. Ljudi sa sela koji do dolaska na Cetinje, nijesu viđeli grada, pokondireni i naoružani destrukcijom ne mogu vaspitavati građane, a među njima ni Cetinjane ni Crnogorce. Njihov nauk i vaspitanje vode primitivizmu i nasilju. Još se nije završio ni njihov skandal ispred Cetinjskog Manastira a Cetinje i Crnu Goru je zadesila veliko Srpska prijetnja o postavljenikm  bombama u Crnogorskim školama i pojedinim opštinama. Takvim prijetećim radnjama ovi nacionalisti najdirektnije potrvđuju što žele Crnoj Gori i njenoj budućnosti. Ogorćeni Cetinjskim pijetetom prema stradanju Ukrajinaca i Ukrajine, veliko Srpski nacionalisti su za glavnu metu svoje akcije uzeli Cetinje koje im je pružilo dostojanstven otpor pri helihopterskom  desantu na Cetinjski Manastir. O ovakvim postupcima Srpski nacionalisti i sveštenstvo zaslužuju da im se stavi zabrana za ulazak u Crnu Goru i Prijestolnicu Cetinje. U pamet se dobro Crnogorci! Ne dozvoljavajte da se neprijatelj sa domaćim izdajnicima širi po Crnoj Gori.