Brnabić o govoru vladike Nikanora: Pogodilo me je, ali nijednu riječ neću reći protiv SPC

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su je pogodili djelovi govora vladike banatskog Nikanora, koji je anatemisao nju i sve koji će učestvovati na manifestaciji Europrajd u Beogradu.

– Da li me je pogodilo nešto od toga, pa jeste, naravno. Kada god vam neko pomene dijete, to je za svaku osobu kao užaren štap u oko. Da li me je pogodilo da neko za moje babe i djede kaže da su koljači srpskog naroda – naravno, užasno me je ljudski pogodilo –  rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je kazala da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedan od osnovnih stubova srpskog društva i naroda, i naglasila da „nikada nijednu riječ protiv SPC neće reći“.

Brnabić je naglasila da to ipak „nije bitno“ u ovom trenutku, naglašavajući da je „potrebna stabilnost, a ne da se svađamo“.

– Mi ovdje moramo da se borimo za našu Srbiju. U ovom trenutku da damo svu podršku predsjedniku Aleksandru Vučiću da se izbori tamo u Briselu i da obezbijedi da i dalje imamo mir. Sve ostalo nije važno – navela je premijerka.

Podsjetimo, vladika Nikanor je u svojoj besjedi prokleo premijerku Brnabić i rekao da bi protiv pripadnika LGBT zajednice upotrijebio oružje da ga ima.

Vučić je na to reagovao, navodeći da je vladika Nikanor takvim govorom izvrijeđao sebe i unizio Srpsku pravoslavnu crkvu.

 

Izvor:DAN