12/11/2023

Bal pod maskama nakon Noći vještica

Piše: Sreten Vujović

Sve što je ikada počinjalo sa mržnjom loše je završilo!  Tako svoj epilog dobija i ova svetosavsko-klerofašistička tragikomedija, jer je dobrom dijelu suverenističkih partija jedini politički “program” bio i jeste mržnja prema jednom čovjeku,  mržnja prema jednoj političkoj strukturi!  Inat i pizma su najjača pogonska goriva god Crnogoraca! Tako je i na Cetinju razbijena suverenistička  energija koja je svoj  „zenit“ dostigla na Belvederu! Alal vam AbaZdović sa sve suzavcima, šok bombama i gumenim mecima! A ovi koji projektuju sunovrat Crne Gore to dobro znaju.

No ovo nije ništa što nije „već viđeno“! Nakon sramne (prve) tzv. Velike narodne podgoričke slupeštine, koja je održana uz „blagoslov“ srpskih bajoneta, a suprotno Ustavu Kraljevine Crne Gore (čudne li koincidencije) jedan nekadašnji tvrdi rojalista i pristalica Kralja je nakon zvjerskih poniženja koje je doživio i on i njegovi sunarodnici, na pitanje kad je bilo bolje odgovorio je: „Bolje je sad! Za inat!“ Đavo je odnio šalu! Ipak, već podugo  Crnogorci zasijecaju od svog kulturnog i nacionalnog bića, pa ovo aktuelno crnogorsko uśekovanje“ nije vic!  U novije vrijeme je jedan uvrijeđeni udvarač za inat konobarice, koja nije odgovarala na njegovo udvaranje, sebe gađao tupicom od kosijera, što mi je lično potvrdio!

Eto i mi se zadnje dvije godine „gađamo“ permanentrno tupicom svog odbjeglog mozga u mjesto njegovog nekadašnjeg „stanovanja“!

Znaju (tamo) oni i to da je mnogima pečeno krme iz suśedstva milije od  člana famelje, milije od rodne grude! To se zove „suhomesnati“ patriotizam ili „laskare“ ideologija!

Prethodna vlast je zaduživala Crnu Goru svake decenije po milijardu eura, što nije otišlo u prazno! Nova vlast je zadužila  Crnu Goru, u svega tri dana milijardu, a onda ide redom: gašenje KAP-a, Duvanskog kombinata, Montenegro airlines-a, Željezare Nikšić, proćeruju se strani investitori sa Svetog Stefana, Luštice. Tu je i  neupotrebljivi Montenegro works sa pozamašnim platama za uposlenike, rodbinu svetosavske sekte u toj zaludnjoj firmi! Gubi se 7 miliona eura na prodaju 10 hiljada tona crnogorske pšenice u vrijeme izbijanja ukrajinske krize i prijetnje glađu, a sve pod izgovorom da ta pšenica nije za upotrebu!? Volio bih znati koji su to „ludaci“ kupili neupotrebljivu pšenicu!? Slijedi naravno izgubljeni spor  „oksfordskog eksperta“ u Londonu,  zbog koga će država morati da plati milione eura  zakupcu Sv. Stefana… Lista „ekspertskih inovacija“ je podukačka, pa neka mi se ne zamjeri ako sam neko „dobročinstvo“ smetnuo sa uma!

I ove „inadžije“ biraju „Spajka“ i srodnika srpskog episkopa Metodija na izborima u Podgorici.  Molim „Spajka“, sa tradicionalnim crnogorskim imenom, da i mene zaposli u Singapuru da perem ćikare od kafe, kako bih i ja zaradio limuzinu od 100 hiljada eura. Ne vjerujem da je te pare mogao zaraditi za godinu dana vladavine finansijama Crne Gore!? Ili možda… Čudo je tajno zaduživanje!

Read Previous

Marković: I kritički mediji da rade u normalnim uslovima

Read Next

Kalezić: Poslanici opozicionih partija, prije svega DPS, moraju zauzeti jasan stav, jer je ovo nasrtaj na državu