12/03/2022

Apel za pomoć: Nini Cicmil potrebno 150 hiljada eura za transplantaciju bubrega i pankreasa

Podgoričanki Nini Cicmil (43) potrebno je 150.000 eura za transplatacije bubrega i pankreasa u inostranstvu. Naime, Nina Cicmil  je diplomirani ekonomista, radila je u Ekektrodistribuciji Crne Gore 15 godina, a onda silom zdravstvenih prilika otišla u prijevremenu penziju, saopšteno je iz NVO Karika.

“U svojoj dvadesetoj godini dobila je šećer i od tada je na insulinu četiri do pet puta nedjeljno. Bez obzira na prepreke koje su joj postavljene, uspjela je da završi ekonomski fakultet sa visokim ocjenama i ostvari se kao supruga, majka. Bila je i vrijedan radnik. Trudila se da svim kolegama uvjek bude na raspolaganju, kada joj je uručena i nagrada„ Energija u srcu“, na koju je jako ponosna”, kaže Nina Cicmil.

Dakle, više od pola svog života borim se sa tim tihim neprijateljem, napominje Nina, koji mi je svojom agresivnošću uništio bubrege te sam već dvije duge godine na dijalizi tri puta nedjeljno po pet sati.

“Ova teška i naporna bolest, sa dijalizom na posletku, veoma mi je iscrpila organizam pa sam, mislim hrabro, odlučila da idem na transplantaciju i pankreasa i bubrega u Bjelorusiju. Nemam donora organa jer za ove dvije transplantacije je potrebna jedna osoba, a pankreas ne moze donirati živi donor”, istakla je ona.

Nina dalje naglašava da ovakvu odluku nije lako donijeti i “da je donose samo hrabri ljudi među kojima sam vjerujem i ja.”

“Ali, kada počnete da se normalnog života sjećate kao kroz maglu i tek u obrisima, onda se odlučujete na sve ili ništa, jer valja živjeti kvalitetno i za život se boriti. Veliku snagu mi daju divan suprug Vlado koji mi velika podrška, moja najveća radost osamnaestogodišnja ćerka Jana , brat, sestra ali i dva vitalna roditelja koji su u dubokoj starosti. Ovom izazovu koji je pred mene život postavio, spremna sam da stanem na crtu svojom hrabrošću, snagom, i osmijehom. Prepreka ka ostvarenju tog mog cilja su velika finansijska sredstva koja su neophodna a koja ne mogu sama obezbijediti. Transplantacija sa pregledom, nalazima i putnim troškovima. košta oko 150.000 eura”, navela je ona.

“Znam, kaže Nina, da dobrih ljudi, spremnih da pomognu još uvijek ima, pa sam tako čula i za Vas i Vašu spremnost. Kako god i koliko god, svaka finansijska pomoć bi mi dobrodošla, a ja se nadam da će biti prilike da se u dobru gledamo i dobrim da vratimo, kaže naša Nina na samom kraju ovoga pisma”, ističu u NVO Karika

Read Previous

Po naredbi Vučića Vojska Srbije u stanju pripravnosti zbog Kosova, dignut nivo borbene gotovosti

Read Next

NAPOKON! Oglasili se iz FSCG!