Vuković: A sad na posao, da odbranimo Nikšić i vratimo Crnu Goru na pravi kurs

Gradonačelnik Podgorice i novoizabrani potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković poručio je da je današnji Kongres te partije bio za ponos. Na 16 lokacija, kako je naveo, koristeći moderne tehnologije, bez ijednog propusta, uprkos brojnim opstrukcijama kao što su hakerski napadi, demonstrirali su da je Demokratska partija socijalista još uvijek daleko ispred političke konkurencije.

“U prilog toj tezi govori i naš novi, savremeni program kojeg se ne bi postidjela nijedna evropska partija lijevog centra, i naš novi statut, koji donosi brojne demokratske novine, uključujući i neposredan izbor predsjednika i potpredsjednika DPS-a i predsjednika opštinskih odbora u narednih dvije godine”, napisao je Vuković na Facebook-u.

Kada je kadrovska politika u pitanju, nedvosmisleno je potvrđen politički autoritet predsjednika Mila Đukanovića, a svi delegati su glasali za njegov izbor.

“Imamo i četiri nova potpredsjednika, od kojih barem za troje mogu da tvrdim da predstavljaju sjajan izbor. U Glavnom odboru imaćemo ogroman broj novih ljudi i, ukupno gledano, preko 40 dsto žena. A sad na posao, da odbranimo Nikšić i vratimo Crnu Goru na pravi kurs”, napisao je Vuković.