Vučić sa Srbima u Raški: Čuvaćemo mir, ako krene nasilje zaštitite narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Raški da će Beograd pokušati da sačuva mir, poručujući Srbima sa Kosova da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ako krene nasilje, prenosi N1.

„Samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi mi morati da platimo, i zašto je moja molba da to pokušamo da izbjegnemo“, rekao je Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste i građanima sa sjevera Kosova.

Jutros u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice čule su se sirene za opasnost, a kosovska policija je saopštila da je riječ o „sprečavanju krijumčarenja robe“. Građani se izašli na ulice, a bačeni su suzavac i šok bombe. Direktor Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek je izjavio za N1 da je povrijeđeno 10 osoba, jedan muškarac je teško ranjen.

Vučić je povodom toga izjavio da je Priština za ove akcije, prema obavještajnim saznanjima Srbije, imala podršku „makar jedne države“ koja nije članica EU.

„Šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas“, rekao je Vučić.

„U borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše djece na KiM, u kojoj moramo da štitimo njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštititmo, nego vam kažem po prvi put sa sigurnošću, da ćemo u toj borbi i da pobijedimo“, dodao je.

IZVOR:
N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code