09/22/2023

Vučić: Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je dobio još jednu notu o povlačenju priznanja Kosova.

Vučić je dodao da se trudi da izbori racionalnu poziciju za Srbiju, i dodao je da već nekoliko mjeseci kruže informacije da će Priština ući u UN, ali da je ovih dana ponovo puštena ta priča.

– To je dodatni pritisak na Srbiju, da prihvatimo papir koji ja nisam uzeo. Jasno je da je neka druga strana pustila u javnost. Ja imam jednu veoma dobru vijest za građane Srbije. Na jednom od sastanaka koji nije snimljen ja sam dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova. Radimo i ćutimo, ali kada krenu da traže članstva u neke nove institucije, tog trenutka će se iznenaditi brojem država koje to ne prihvataju – kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija i dalje nastavlja da traži kompromisna rješenja, ali i da snaži ekonomsku saradnju sa SAD.

– Kao što se trudimo da čuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom. To je jedina politika koju možemo da imamo. Mi zbog Kosova možemo da imamo samo svoju stranu. Mi moramo da budemo svuda, zato što se borimo za goli život svog naroda i svoje zemlje – kazao je Vučić.

 

Izvor:DAN

Read Previous

CPC i vjernici danas proslavljaju Malu Gospojinu

Read Next

Vuksanović-Stanković: Kakvo licemjerje, samo prije koji dan Abazović je vrištao sa bine – dajte izbore