Vučić: Izgradićemo još 200 kilometara auto-puta ka Boljarima

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da Srbija sada gradi više nego ikada prije i da samo Koridori Srbije realizuje projekte za izgradnju oko 400 kilometara autoputeva i brzih saobaćajnica, kao i da će u izgradnji biti još oko 200 kilometara kada bude potpisan i projekat za nastavak auto-puta ka Boljarima na crnogorskoj granici.

Rekao je da će, kada bude završena deonica Preljina – Požega, graditi ne samo dio do Boljara, već krak autoputa ka Užicu i Višegradu.

– Nisam siguran da i Njemačka i Francuska sada grade toliko autoputeva, a da ne govorim o drugim zemlljama – naveo je Vučić.

On je dodao da je važno da što prije bude završena deonica Preljina – Požega, jer su i juče bile velike gužve na izlazi sa autoputa kod Preljine, gdje su vozila čekala po dva sata da se isključe.

Dodao je da je važno da se gradi i još više i zahvalio ambasadorki Kine u Srbiji Čen Bo koja doprinosi napretku kinesko – srpskim odnosima i saradnji.

– Važno je da se ne zaustavljamo već sa novom energijom da grabimo napred u budućnost – poručio je predsjednik Srbije.

Počela gradnja Fruškogorskog koridora

On je poručio da će Fruškogorski koridor, čija je izgradnja počela jutros, umnogome olakšati transport kamiona u tom dijelu, kao i brži prevoz putnika, a to znači, kako je rekao, lakši, ljepši, bolji i udobniji život za građane.

– Ovim, kako je Miloš Crnjanski rekao, strmoglavo grabimo u budućnost. Radimo velike stvari za zemlju – poručio je Vučić na Fruškoj gori.

Kako je rekao, novim koridorom biće spojena čitava Južna Bačka, sa srcem Sremskiog okruga, Mačvom.

– Bićete na koridoru koji vodi od Rumunije, ka Hrvatskoj, RS, BiH – dodao je Vučić.

On je istakao da je vrijednost projekta 606 miliona eura, dodajući da to država danas može i hoće da podnese.

– Riječ je o skupom projektu, jer kad gradite mostove, tunele, a ovaj je jedan od najkomplikovanjih, nema malih cijena, ničeg jeftinog. Ali, danas Srbija to može, hoće i mora da podnese, jer želimo da ostavimo generacijama koje dolaze ostavimo bolje puteve, sve što smo protraćili u prethodnih 20-30 godina – rekao je Vučić.

On je kazao da je ugovorom predviđeno da Fruškogorski koridor bude završen u maju 2025, ali da je dobio obećanje od direktora CRBC da će sve biti gotovo do marta 2024. godine.

IZVOR:
NOVA.RS