Vrh EPCG zaposlio više od 200 honoraraca, sveštenik SPC angažovan u HE Perućica

Nova uprava Elektroprivrede (EPCG) je, prema saznanjima Pobjede, za prethodna četiri mjeseca zaposlila oko 200 radnika, koji obavljaju poslove po osnovu ugovora o djelu.

Iz državne elektroenergetske kompanije nijesu odgovorili na pitanja Pobjede koliko je radnika EPCG angažovala po osnovu ugovora o djelu, na kojim poslovima su ta lica angažovana i koliki je prosječni iznos zarade u kompaniji po osnovu ugovora o djelu. Redakcija je pitanja poslala u ponedjeljak.

Ako je, primjera radi, prosječna neto zarada tih honorarno angažovanih radnika 500 eura, kompanija bi za to lice trebala da isplati dodatnih 217 eura za poreze i doprinose, tako da bi preduzeće tako angažovani radnik koštao 717 eura.

Na mjesečnom nivou kompanija bi za 200 honoraraca, za koje bi se plaćala neto naknada od 500 eura, imala mjesečni trošak od 143.400 eura, dok bi taj trošak na godišnjem nivou iznosio 1,72 miliona eura.

Iz EPCG nijesu odgovorili ni na pitanje koliko je radnika trenutno zapošljeno po osnovu zaključenog ugovora o radu.

EPCG je prema podacima koje je u srijedu objavilo Ministarstvo kapitalnih investicija u prvom kvartalu ove godine imalo 968 zaposlenih sa ugovorima o radu.

Na mjesečnom nivou kompanija bi za 200 honoraraca, za koje bi se plaćala neto naknada od 500 eura, imala mjesečni trošak od 143.400 eura, dok bi taj trošak na godišnjem nivou iznosio 1,72 miliona eura

Novi Odbor direktora EPCG izabran je na Skupštini akcionara 16. marta, a na njegovom čelu je dugogodišnji funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović.

Odbor direktora EPCG je 24. marta imenovao Nikolu Rovčanina za izvršnog direktora, a razriješio dotadašnjeg izvršnog direktora Igora Noveljića.

Sveštenik SPC u HE Perućica?!

Prema saznanjima Pobjede, u HE Perućica angažovan je i jedan sveštenik Srpske pravoslavne crkve.

Iz Elektroprivrede nijesu ni potvrdili ni demantovali tu informaciju redakcije.

Menadžment EPCG nije odgovorio na pitanje Pobjede da li je u HE Perućica radno angažovan jedan ili više svestenika SPC kao i na kojim poslovima su angažovana ta lica, koje stručne kvalifikacije imaju i kakav je ugovor potpisan sa njima.

IZVOR:
pobjeda.me