Vladimir Joković ponovo izabran za predsjednika SNP-a

Na deveom Kongresu Socijalističke narodne partije (SNP) koji je večeras održan u Podgorici pod sloganom “Časno” za predsjednika partije izabran je aktuelni lider stranke Vladimir Joković. On je bio jedini kandidat za predsjednika SNP-a.

Među gostima kongresa su Andrija Mandić (Demokratski front), predsjednik Prave Crne Gore Marko MilačićGoran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Maksim Vučinić (Radnička partija), Dritan Abazović i Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA, poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić, Ilir Čapuni iz Force, Marko Rakočević iz SD-a, kao i Aleksandar Bogdanović i DPS-a, prenosi Pobjeda.

Na Kongresu je pročitan telegram predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića koji je kazao da se nada istrajanju na putu izgradnje institucija, boljeg standarda i postizanja socijalne pravde.

“Pred nama su istorijski izazovi i moramo ozbiljno pristupiti. Ne sumnjam da ćete postaviti akte koji će ojačati vašu ulogu u budućim procesima”, naveo je Krivokapić.

Potpredsjednik Vlade i lider GP URA Dritan Abazović rekao je da nije lako doći do devetog Kongresa i da na tome treba čestitati SNP-u.

“Saradnja sa vama je uvijek bila lagana, časna i jednostavna. Transformisali ste se i sada sve više i više nosite sa nama baklju slobode nove Crne Gore, pomirene, koja može i treba da bude zajedno. Da baštini i hrabri svoj evropski put i koja treba da iskorači u svakom mogućem smislu i predstavlja zemlju u kojoj će biti privilegija živjeti”, rekao je Abazović.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović istakao je da vjeruje da će kongres rezultirati pozitivnim iskoracima u politici i jačanju saradnje između vlasti i opozicije.

“Mislim na ono što je nesporno težnja građana a to je baštinjenje građanskih vrijednosti i demokratizacija društva. Drugi putevi i izbori i danas postoje ali svaki osim tog ne vode nikud. Još od nastanka vaše partije između nas su postojale značajne razlike. Nedugo nakon obnove nezavisnosti DPS je nastupao pod slogano “Evo ruke” – bio je to dugoročan poziv i plod vizije na kome mora počivati savremena Crna Gora”, rekao je Bogdanović.

Zato, kako je naveo, svjesni su obaveze da svi moraju da dokažu da politika nije rat neprijatelja već konstruktivna saradnja neistomišljenika za pobjedu čitavog društva.

“U ovom slučaju izbor se tiče opšteg dobra zbog građana koji našim politikama vjeruju i zahvaljujući čijem povjerenju naše stranke i postoje. U slučaju dobrobiti Crne Gore i njenih građana jedino vrijedno nadmetanje može biti čija su rješenja bolja, a ne gora. Politička snaga se mjeri po tome koliko ste spremni da uradite za građane”, kazao je Bogdanović.

IZVOR:
Pobjeda