U Plantažama štrajk, traže plate i smjenu direktora

Radnici “13 jul – Plantaže” stupiće sjutra u štrajk upozorenja, i traže redovnu isplatu zarada i doprinosa, kao i smjenu kompletnog menadzmenta kompanije, potvrđeno je portalu Dana u sindikalnoj organizaciji Plantaža.

Sindikak Plantaža je održao sjednicu na kojoj je ogromnom većinom glasova odlučeno da se organizuje štrajk upozorenja jer su, kako kažu, iscrpljeljene mogućnosti za postizanje socijalnog dijaloga sa poslodavcem, u cilju ispunjavanja zahtjeva radnika, koji su jasno iskazani kroz peticiju zaposlenih, kao i kroz direktnu komunikaciju i sastanke sa predstavnicima Odbora direktora.

“Štrajk upozorenja se organizuje u cilju ispunjenja zahtjeva, a prvi je smjena kizvršnog direktora, sekretara Društva, kao i kompletnog menandzmenta, koji su bili prethodne i sadašnje uprave. Zaposleni traže redovnu i neselktivnu isplatu zarada u bruto iznosu, kao i uplatu bankarskih kredita i drugih obustava. Tražimo sačinjavanje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta uz akivno učešće predstavnika Sindikalne organizacije, kao i povlačenje inicijative koja je pokrenuta kod Ustavnog suda za ocjenu ustavnosti Kolektivnog ugovora i tužbe koja je podnesena Privrednom sudu radi utvrđivanja povrede fiducijalne dužnosti članova Odbora direktora.- tužioca i utvrđivanje ništavnosti pravnog posla nastalog kao posljedica fiducijalne dužnosti”, rekli su iz Sindikalne organizacije Plantaža.

U Plantažama je zaposleno preko 650 radnika.

Sindikat ove kompanije o doluci o stupanju u štrajk upozorenja obavijestili su jutros predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića, generalnog sekretara Saveza samostalnih sindikata Duška Zarubicu, predsjednika granskog sindikata Veljka Baošića i predsjednika Odbora direktora Plantaža Nebojšu Vuksanovića.

IZVOR:
foto: Plantaže