“Tražimo od Vlade da odmjereno i mudro reaguje na ovu provokaciju koja je samo jedna u nizu od strane Đeljošaja”

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj podiže vatru i oganj tamo gdje bi se pristojan čovjek stidio, navodi se u saopštenju poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

Danilović navodi da, zloupotreba zdravlja ljudi u političke svrhe i ciljeve može biti strašna. UCG očekuje od Vlade da postupi mudro i staloženo u vezi slučaja “Tuzi”.

Kako dodaje, dajući sebi na značaju koji nema, Đeljošaj pokušava da se izlideriše kod albanskog stanovništva koje je kao i ostali građani Crne Gore često zbunjeno kontroverznim odlukama u vezi sa anti-kovid politikom.

“Tražimo od Vlade da odmjereno i mudro reaguje na ovu provokaciju koja je samo jedna u nizu od strane Đeljošaja, a kojima se, izuzev jeftinog i primitivnog ličnog marketinga predsjednika opštine Tuzi, ništa ne postiže”, navodi se u saopštenju Danilovića.

“Albanci i ostali građani Tuzi podjednako pate od posledica Korone kao i svi u Crnoj Gori ali se mora imati u vidu da je njihov prvi čovjek spreman da te iste građane gurne kao štit ispred sebe i svoje potrošene, bukadžijske politike. Ako se to ima u vidu onda će izlaz biti jednostavan” saopštio je poslanik UCG.

Naime, kako dodaje, nezadovoljan odjekom svojih marketinško-nacionalističkih akcija Đeljošaj pokušava da usmjeri reflektore pažnje na sebe, da pobuni sunarodnike i otvori neku političku krizu tamo gdje je nema.

Pošto čovjek želi da bude i vođa i ljekar dijela ljudi, pošto ima namjeru da ih liječi nacionalnim ponosom od Kovida-19, tu namjeru treba učiniti javnom pa će razobličen ubrzo shvatiti da neće biti nikoga da ga prati, rekao je Danilović.

“Ne zbog Đeljošaja nego zbog stanovnika Tuzi Vlada treba da dodatno procijeni uvedene mjere za ovu opštinu i ublaži ih ako to dopuštaju zdravstvene prilike. Nedostatak informacija je poguban u svim prilikama. Mjere se uvijek moraju obrazložiti jasno i razumljivo, ako je neophodno i po više puta svakodnevno. U protivnom ličiće se na minulu Vladu, a to kod svih izaziva negativnu reakciju. Ustoalom, i  to je posao izvršne vlasti”, zaključio je Danilović.