SNP: Svjetski dan zdravlja čovječanstvo dočekuje u izuzetno teškim okolnostima

Saopštenje SNP-a o Svjetskom danu zdravlja

Još jedan Svjetski dan zdravlja čovječanstvo dočekuje u izuzetno teškim okolnostima. Pandemija korona virusa traje već više od godinu dana, virus je odnio desetine hiljada žrtava, a naši životi su se iz korijena promijenili. 

Nastupio je težak period za ljude širom svijeta, ali posebno su opterećeni oni koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od nevidljivog neprijatelja – zdravstveni radnici.

Socijalistička narodna partija se zahvaljuje svim ljekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i drugom medicinskom osoblju koji svakog dana rizikuju sopstvene živote da bi spasili naše. Društvo koje ne prepoznaje njihovu važnost ne može ići naprijed, a ove teške okolnosti su to i potvrdile. 

Pandemija virusa korona pokazala je da se o položaju zdravstvenih radnika mora posebno voditi računa. Država mora pronaći način da izdvoji sredstva koja bi bila usmjerena na trajno poboljšanje situacije medicinskog osoblja. 

Zdravlje je najveće bogatstvo, a ljekari su čuvari zdravlja nacije. Društvo u cjelini mora čuvati zdravstvene radnike kako bismo iz ovih teških okolnosti izašli sa što manje posledica i naučili lekcije potrebne za budućnost. 

Istovremeno, SNP CG poziva građane da se u što većem broju odazovu pozivu za vakcinaciju protiv virusa jer je to jedini način da izađemo iz nesvakidašnje zdravstvene krize i da sačuvamo svoje živote i zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code