Skala radio policiji prijavio verbalne prijetnje, uvrede i klevete


Skala radio je danas podnio prijavu kotorskoj policiji zbog prijetećih i uvrjedljivih komentara na Facebeook-u Skala radija i portalu In4s, koji su upućeni direktoru i zaposlenima.

Iz Skala radija ističu da se radi o prijetnjama koje nijesu bezazlene i predstavljaju opasnost koja direktno ugrožava zaposlene ne dozvoljavajući im da svakodnevno ispunjavaju odgovorne radne zadadatke.

“Skala je uvjerena da će nadležni organi uraditi sve da se zaštite zaposleni od čestih nasrtaja pojedinaca, ali i medija i portala koji dozvoljavaju da se na njihovim stranicama širi govor mržnje, crtaju mete onima sa kojima se politički ne slažu, vrijeđaju, etiketiraju i kleveću”, naveli su iz Skala radija.

Napominju da za svoja nedjela moraju da odgovaraju podstrekači, nalogodavci i izvršioci podjednako, jer je, kako su kazali, opšte poznato da sve u početku izgleda kao igra koja se potom izrodi u izopačenost sa ogromnim posljedicama.

Obratili su se nadležnim organima u čiji predan i odgovoran rad ne sumnjaju, te navode da očekuju da će se ovaj slučaj rasvijetlititi u potpunosti i da će počinioci, u što skorijem vremenu, odgovarati za svoja nedjela.

“Istovremeno pozivamo državne organe da se konačno pozabave i medijima, portalima i društvenim mrežama koje prosto isijavaju mržnju, one koji u potpunosti djeluju kao prikrivene političke partije i šalju poruke, pretežno lažne, onima kojima nije potrebno razmišljanje da krenu u akciju i realizuju njihove naume. To mora prestati, a država mora da se postara da i ovu oblast zakonom reguliše”, istakli su iz Skala radija.

Obratili su se i diplomatskim predstavnicima čije je sjedište u Podgorici i kancelariji EU, cijeneći njihovu nespornu ulogu u zaštiti demokratije i temeljnih ljudskih prav

“Ukoliko na sve ovo ne bude bilo adekvatnog odgovora, brzog i efikasnog od pravosudnog sistema, prijetnje i verbalni napad na zaposlene u Skala radiju razumjećemo, kako smo kazali u jučerašnjem tekstu, kao poruku da je došlo vrijeme da napustimo Crnu Goru i da smo nepoželjni samo zato što drugačije mislimo i što nam je Crna Gora na srcu. Ako je to tako i ako to tako može, onda neka je sa srećom Crnoj Gori i svima koji u njoj žive! Uključujući i EU koja je podržala promjene, ali valjda ne da bi se pojačali orkestrirani ataci na dio crnogorskih medija i njihove zaposlene. Možda? Viđećemo”, poručili su iz Skala radija.

IZVOR:
Skala radio

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code