Sekulović: Bezbjednosna situacija stabilna, ali komplikovana

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu kontrolno saslušava ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori.

Ministar Sekulović  kazao  je da  bezbjednosna situacije , uprkos svim dešavanjima koja doprinose uznemirenju građana, stabilna:

Sekulović ističe da su nakon parlamentarnih izbora  nastale  tenzije kao retultat političkog djelovanja.

“Tokom tog perioda registrovani su napadi na vjerske objekte, raspirivanja vjerske i nacionalne mržnje, polirizacija građana po nacionalnom osnovu, incidenti između građana, autokolone. To je kao posljedicu imale  uznemirenost  građana, ali ako pogledamo bezbjednosno stanje u cjelosti, konstatujemo da je bezbjednosna situacija stabilna . Jeste stabilna, ali i komplikovana”, navodi Sekulović.

Bošković: postupanje policije selektivno

Poslanik DPS-a Predrag Bošković smatra da je postupanje policije selektivno.

“Imamo jedno ponašanje policije prema ljudima u Bogetićima, a drugo prema ljudima ispred CB Pljevlja”, kazao je Bošković.

“Da utvrdimo zašto je postupanje policije selektivno, koji je to razlog da ljudi koji vole svoju državu i mašu svojim zastavama budu procesuirani, a oni koji mašu tuđim ne”, navodi Bošković.

Poslanik  Dragan Ivanović: “Onog dana na Bogetićima se za malo desilo , da ne ulazimo u to sad koliko je ko kriv, ali očito bilo je greške. Da se radilo profesionalno  ne bi do onoga došlo. Ali neka to bude jasno i veliko upozorenje”, kazao je Ivanović.

Inicijativu za kontrolno saslušanje Sekulovića podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je ranije kazao, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima.

IZVOR:
Antena M