12/04/2021

Šarović: Opozicija u RS protivi se aktivnostima koje prizivaju haos

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da se opozicija u Republici Srpskoj (RS) protivi svakoj aktivnosti koja priziva haos, te ugrožava sigurnost u Bosni i Hercegovini.

Lideri opozicionih političkih stranka u RS- Mirko Šarović (Srpska demokratska stranka), Branislav Borenović (Partija demokratskog progresa) i Nenad Nešić (Demokratski narodni savez) razgovarali su 19. oktobra u Istočnom Sarajevu o najavama Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), o vraćanju nadležnosti sa državnog nivoa na RS.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao da su jednostrane i nasilne odluke koje bi dovele u pitanje živote ljudi apsolutno neprihvatljive.

“Mi naravno jesmo za vraćanje nadležnosti, ali taj proces mora biti legitiman i postignut pregovorima sa onima sa kojima je, upravo SNSD, i prenio te nadležnosti. Mi se zalažemo za vraćanje bilo koje nadležnosti, ali po zakonu, kako je jedino moguće. Suludi prijedlozi koji mogu izazvati sukobe nisu prihvatljivi”, kazao je Šarović, saopštio je SDS.

IZVOR:
RADIO SLOBODNA EVROPA