Radulović: Pokrenut disciplinski postupak zbog nuđenja pričešća u KCCG

Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore, kazala je da je odvojeno 150 vakcina koje će primiti zdravatsveni radnici u toj ustanovi.

-100 zaposlenih u kovid centru, nema antitijela i oni će prvi dobiti vakcine, dok će ostalih 50 će primiti zaposleni koji po godinama života pripadaju prioritetnoj grupi, kao i oni čija bi druga oboljenja mogla uticati na tok infekcije – rekla je ona u Jutaranjem programu RTCG.

Rekla je da će se i ona vakcinisati kada njena starosna grupa dođe na red, tj kada i ostalo stanovništvo.

Rekla je i da kontejneri u kojima se pregledaju pacijenti suspektni na kovid ili oni sa infekcijom ne predstavljaju opasnost za prolaznike.

-A uostalom šta će prolaznici pored kovid kontejnera – rekla je Radulović.

Na pitanje da li je tačno da su kolege tražile njenu ostavku jer je kovid ušao na neka druga odeljenja KCCG, ona je kazala je to “smiješna stvar”

-Veoma sam zadovoljna međuljuskim odnosima, sa direktorima klinika, zaposlenima i to je jedan opušten i ležeran odnos i svaka ideja od mojih kolega je dobrodošla – rekla je Radulović.

Upitana da li je tačno da je jednoj pacijentkinji nuđeno pričešćivanje od strane sveštenog lica, Radulović je rekla da je potpuna nesitina da je neko nudio religijski obred.

-Od početka pandemoje po zakonu pacijenti imaju pravo na religijski obred ako porodica i pacijent to zatraže a svešteno lice prolazi istu proceduru kao bilo koji posjetioc Kliničkog centra, neophodno je PCR testiranje i pridržavanje mjera – navela je Radulović.

Radulović je objasnila da postoji indicija da su prekršene epidemiološke mjere.

-Pokrenut je disciplinski postupak i nadam se da ćemo imati odluku disciplinske komisije o kojoj ću obavijestiti javnost – kazala je Radulović.