09/22/2023

Protest odložen za septembar: Penzioneri najavljuju štrajk glađu ispred Vlade

Rukovodstvo Pokreta penzionera Crne Gore saopštio je da je na današnjem sastanku u Podgorici odlučeno, na zahtjev članova ovog pokreta iz Podgorice, da se protesti penzionera koji su najavljeni 15. avgusta u Podgorici, odlože zbog velikih vrućina za septembar.

“Na održanom sastanku je razmatran predlog članova ovog pokreta sa sjevera Crne Gore, da se započne štrajk glađu ispred Vlade Crne Gore, dok se god ne ispune novi uslovi penzionera koji su dostavljeni predsjedniku Vlade i predsjednici Skupštine Crne Gore, koji očigledno potcenjuju penzionere Crne Gore, jer se nijesu udostojili ni da prime predstavnike Pokreta penzionera, a kamoli da razmatraju zahtjeve penzionera”, saopšteno je iz Pokreta penzionera Crne Gore.

Dogovoreno je, kako su kazali, da štrajk glađu ispred Vlade Crne Gore započne rukovodstvo i članovi Skupštine Pokreta penzionera, a nakon toga, dodaju, pozovu sve penzionere iz Podgorice i drugih Opština u Crnoj Gori da im se pridruže, “svi oni koji mogu, a da ne ugrožavaju svoje zdravlje”.

“Zahtjevi penzionera su: Da najmanja penzija bude 350 eura, i to retroaktivno od januara 2022, da se proporcionalno uvećaju i ostale penzije; da se na osnovu socijalnih kartona koje posjeduje Ministarstvo rada i socijalnog staranja svim ugroženim penzionerima obezbijedi besplatnu nabavku ogrjeva za zimu, besplatnu nabavka lijekova penzionerima koji nijesu u mogućnosti da kupe ljekove koji su u slobodnoj prodaji, kao i subvenciju za struju na osnovu socijalnog kartona. Uz to traže da Fond PIO obustavi odbijanje članarine svim penzionerima, dok ne potpišu izjavu i saglasnost o tome kojem udruženju će njihova članarina biti usmjerena”, naglasili su u saopštenju.

Poručuju, kako kažu, svim donosiocima Odluke da njihova borba tek počinje i da će “snagu penzionera i odlučnost da istrajemo do kraja tek osjetiti u narednom periodu”.

Read Previous

Borelj Evropljanima: Morate biti spremni da platite cijenu podrške Ukrajini

Read Next

DPS: Svojim besmislicama Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja