12/04/2021

Premijer: Manjinska Vlada je visokorizičan potez, ne znam gdje bi to odvelo Crnu Goru

Manjinska Vlada je visokorizičan potez, ne znam gdje bi to odvelo Crnu Goru, smatra premijer Zdravko Krivokapić. On je to kazao komentarišući izjavu lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja, koji je saopštio da su manjine spremne da podrže Dritana Abazovića za premijera, ali da tražimo da ih u tome podrži DPS, a da oni naprave Vladu, bez DPS-a.

”Srećno svima bilo, samo da je na dobrobit Crne Gore”, poručio je on.

Koalicija Za budućnost Crne Gore i politička korupcija

“30. avgusta se desila soboda. Tog dana su se desile promjene, sloboda i narodna volja, a narod bi teško mogao da prihvati još jedan vid političke korupcije. Zašto se jedna koalicija (prim.aut Koalicija za budućnost Crne Gore) osjeća povrijeđenom ili nezadovoljnom, dobili su svaku poziciju koju su tražili po dubini. Nemoguće je skrenuti sa ovoga puta koji smo zacrtali a to je put ka EU”, rekao je Krivokapić novinarima nakon Premijerskog sata.

Prema njegovim riječima maske moraju pasti do kraja.

“Ne bi bilo dobro da se ne usvoji ovakav budžet. Manje je važno ko će ga sprovoditi”, poručio je on.

On kaže da ne može da razumije da poslanik ne digne ruku za predloženi budžet.

“Smatram da svi poslanici teba da dignu ruku za budžet jer je u korist građana. Neki kažu da smo oštetili RTCG. Razmišljali smo da svaka  institucija participira programom u tom budžetu. RTCG ako napravi takav program možda dobije i više. Pričao sam i u Briselu na tu temu. Program je mjera koja nam daje kvalitet”, istakao je Krivokapić.

Podsjetio je da se i prošle godine nije iusvojio budžet pa je bilo uvedeno privremeno finansiranje.

“Prema mojim saznanjima 85 odsto građana  podržava program Evropa sad”, kazao je on.

Ako mene bije glas da pijem, moje ćerke ne piju

“Što ste čuli za moje ćerke da su bile u polupijanom stanju nije tačno. Jedna je bila u Beogradu, a druga je kretala za Beograd. Ako mene bije glas da pijem one gotovo da ne piju. Možda za neku slavu popiju malo”, rekao je Krivokapić.

O ugroženoj bezbjednosti

On naglašava da ga najviše brine bezbjednost određenih ljudi, rekavši da je direktor Agencije za zaštitu životne sredine maltetiran i šikaniran jer radi posao zakonski. To je kazao aludirajući na slučaj da Veselin Pejović vlasnik KAP-a, telefonom prijetio direktoru Agencije za zaštitu životne sredine.

“Dajte da skrenemo pažnju svima na te probleme”, poručio je on i dodao da je izložen maltretitanju grupa pojedinaca.

“Kada se upustite u borbu sa organizovanim kriminalom,  i udarite na mafiju, šumsku mafiju, i one za šljunak, naravno da ste ugroženi”, kazao je on odgovarajući na putanje da li mu je bezbjednost ugrožena.

Onda je dodao: “Moj život je uložen u Crnu Goru, želimo da ostavimo pečat kao Vlada kako bi se Crna Gora preobrazila”.

Odgovarajući na pitanje da li je danas posljedni put bio na Premijerskom satu kao premijer Krivokapić je poručio: “Je li ovo potonja ura, ne brinem za to”.

IZVOR:
CDM

One thought on “Premijer: Manjinska Vlada je visokorizičan potez, ne znam gdje bi to odvelo Crnu Goru

  1. Mniogo rizičnija je tvoja vlada, a zapravo trebaju novi izbori

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code