Pomirenje tek kad CPC niko ne bude zvao takozvanom

Pomirenje u Crnoj Gori može doći tek kada ovakvih izjava ne bude više ko god da ih izgovara, ocijenio je gostujući u Jutarnjem programu Gradske televizije kantautor Momčilo Zeković Zeko,komentarišući izjavu premijera Zdravka Krivokapića u kojoj je ocijenio da su dešavanja oko crkvene imovine krenula formiranjem “takozvane Crnogorske pravoslavne crkve”.

“Pomirenja nema dok god u ovoj vlasti ne shvate da u Crnoj Gori postoji neko ko se osjeća pripadnikom Crnogorske pravoslavne crkve koja nije takozvana već je mnogo starija u Crnoj Gori od ove koja se sad deklariše u većinskim krugovima vlasti kao ta koja je prioritetna i najpametnija”, rekao je Zeković.

Tenzije su se, ističe, bez potrebe digle još kad je zakon izglasan prije dvije godine upravo pričom o tome da crkvena imovina ne može da bude državna.

“I evo ga, jučerašnji papirom se pokazuje da bukvalno oni sad žele sve to da prebace na državu. Hoćemo li mi sad da očekujemo isto otvaranje kafića, ugostiteljskih objekata u manastiru i svim drugim koje budu prebacivali na takav način?” upitao je Zeković.

Ne treba biti advokat i veliki pravnik da bi, kako je rekao, kad pročitate ta dva papira vidjeli shvatili da je prepisivanje vlasništva nad Cetinjskim manastirom na državu Vlada uradila neregularno.

Svi koji su prošli kroz Cetinje proteklih dana vide da, kako je objasnio, situacija nije ni malo dobra a pranje šmrkom iz vatrogasnih vozila nije dovoljno da spere sa cetinjskih ulica sve ono što je na njih bačeno.

“Suzavac se i dalje osjeća i nije nam ni malo prijatno prošetati gradom. Apelujem na nadležne da naprave dekontaminaciju Cetinja”, poručio je Zeković.

IZVOR:
Gradski portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code