Policijski turizam u post sezoni na Cetinju

Piše: Sreten Vujović

Ustoličenje predstavnika padobransko-desantne jedinice crkve Srbije,  Metodija, nije sprovedeno na valjan način! Padobranci, pop Metodije i pop Backović su u Nikšiću, padobranskim skakanjem, napravili dobru „uvertiru“ za razvoj policijskog turizma, ali  marionetska, kvislinška vlada Crne Gore to nije umjela ośetiti!

Neko reče da su se jeftinije mogli ustoličiti da su se obratili „Namos“ kompaniji, a možda bi im stolice dali i na rate.  Ne mislim na „stolice“ u medicinskom značenju!

U post-sezoni, nakon čvaraka, ćevapa, krmadi i jogi madraca, instaliranih po ekskluzivnim crnogorskim plažama “visokog“ turizma, jedino je Cetinje „profitiralo“, ali ne zaslugom ove paravlade, već zaslugom  građana Prijestonice! Jeste da je ukinuto Ministarstvo turizma, ali Abazdović i Sekulić znaju za „jadac“! Preuzeli su  ingerencije ovog resora i „zaprašili“ Cetinjane da se ne „oštete“!

Naime, sve se dešava nakon što su  građani Cetinja u toku glavne sezone „POP-ili“  neograničenu količinu suzavaca, šok bombi, gumenih metaka, u prilici u kojoj su zaštitnici paravojne formacije zvane SPC (Srpski putujući cirkus) nakon „predstave, koju su nam priredili Vulin i Vučić, preko svojih kvislinga u Crnoj Gori, učinili  da je Cetinje nadmašilo prosjek iz rekordne turističke 2019. godine.

Dobili smo novu vrstu turizma, mašalaaaaaaaaaaaa“ (krava je otelila vočića „Zekonju“ mašalaaaa!). Policijski turizam! Građani Prijestonice ne moraju brinuti! Ne može se proći Cetinjem a da se neđe ne „spotaknemo“ o policajca, šljem, oklop, „maricu“… I troše momci u uniformama!  Doduše, koliko sam ja primijetio, troše samo bezalkoholna i lagana alkoholna pića, ali za „uvar“ je! Cetinje već dugo „ne radi“! Posebno troše u periodu, koje stari Crnogorci zovu „uvar od dnevi“! To je onaj najtopliji perod u toku dana (oko podna), kada se bravi vrću doma, u ‘ladovinu, radi muže, ali i sporadi izbjegavanja „žaropeka“!

Ovakva vrsta turizma je zaista fantastično otkriće! Nijesu tu samo da potroše koju rublju ili dinar, već, za ne daj bože; kako su Cetinjani zbog vlage puni reume, ovi dobri momci su tu i radi pendrek-fizioterapije! I to besplatno!

Da su Beranci imali „ideju“ o profitu, napravili bi malo  „krkljanca“ sa pečenim krmadima ili bez njih, sa šajkačama i kokardama ili bez, svejedno, kako bi ovi dobri momci u plavom, sa šljemovima i kompletnom ratnom opremom, bili garant zimskog turizma, u sredini koja grca od  neimaštine! Ove godine su im rodile jedino zastave, grbovi i druga obilježja tuđe države! Mašalaaaaa!

Krava je otelila vočića Zekonju, mašaaaala!

I što je najvažnije Đekna još nije umrla…mašaaaaala!