Patriotski skup u Nikšiću: Crna Gora jedina partija za koju građani treba da glasaju

Crna Gora mora da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju, jer nije vrijeme za podjele i animozitete koji su je kroz istoriju mnogo koštali, poručeno je sa patriotskog skupa “Ujedinjeni za Nikšić”, koji je organizovao Crnogorski pokret u zgradi Nikšićkog pozorišta.

Zoran Mugoša iz NVO Montenegro international kazao je da Nikšić nije i nikada neće biti grad koji gleda kako se gazi i ruši sve ono što je Nikšić bio kroz vjekove – simbol borbe za slobodu, antifašizam, čojstvo i junaštvo.

“Danas smo ovdje ne zbog bilo koje partije i pojedinca, danas smo ovdje da pošaljemo poruke zbog Crne Gore, zbog svojih predaka i zbog svojih potomaka. Danas ne govorim samo pred vama, govorim i pred vječnim sjenama heroja ovoga grada“, rekao je Mugoša.

Građanski Nikšić i građanska Crna Gora, kako je naveo Predrag Vušurović iz Foruma slobodnih građana Luča, ne mogu se ni osporiti, ni izbrisati.

“Vara se svako ko misli da građanski Nikšić i građansku Crnu Goru može uhvatiti na spavanju. Budniji su nego ikad – i Nikšić i Crna Gora. Vjerujem da će biti i trezveniji, a za to se moramo pogledati u ogledalo. Građansko ustajanje u odbranu sekularnog, viševjerskog i višenacionalnog i antifašističkog karaktera naše države je neugasivo. I nije pravo nego obaveza”, poručio je Vušurović.

Nikšić na martovskim izborima, kako je dodao, ne bira samo za sebe, već za cijelu Crnu Goru.

“Zbog toga i jesu sve oči uprte u Nikšić. Nije pitanje koga, nego šta biramo“, istakao je Vušurović.

Predsjednica partije Crnogorska Anđela Ivanović je okupljenima kazala kako budućnost Crne Gore kao multietničke i proevropske države koja gaji zapadni sistem vrijednosti nije zagarantovana. Ipak, kako je poručila, ona vjeruje u Nikšić.

“Vjerujem i u ujedinjene crvene i zelene Crnogorce koji će imati pomoć drugih naroda, protiv onih crnih Crnogoraca koji sebe, hvala Bogu, danas drugačije nazivaju“, zaključila je Ivanović.

IZVOR:
CDM.ME

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code