ORGANIZATORI FESTIVALA: Najteže je nastupati pred domaćom publikom

Organizatori Filmskog festivala u Herceg Novom kazali su da je na otvaranju došlo do “nenamjernog propusta u izvođenju himne” te da je umjetnica svu odgovornost preuzela na sebe.

Zar je ovo himna Crne Gore?

“Najteže je nastupati pred domaćom publikom, u svom gradu, što je izazvalo snažne emocije i trenutak dekoncentracije, koji su doveli do nenamjernog propusta u izvođenju himne Crne Gore na otvaranju Festivala. Umjetnica se izvinila organizatorima i pokroviteljima Festivala i preuzela svu odgovornost na sebe. Nada se da će njeno izvinjenje uvažiti i sve građanke i građani Crne Gore”, saopštila je direkcija Festivala.

Kako tvrde, nema riječi o tome da je ovo bio namjeran akt “prekrajanja”, već se, kako navode, radi o slučajnoj grešci mlade umjetnice,.

“34. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival ponudiće publici kvalitetan program – nova ostvarenja evropske kinematografije, studentske filmove, jugoslovenske klasike, te se nadamo da je ipak to činjenica koja će biti u fokusu medija narednih dana”, navodi se u saopštenju.

IZVOR:
Antena M