Ognjenović: Da radimo, gradimo i stvaramo slobodni, građanski i evropski Nikšić

Piše: Lidija Ognjenović

Kandidatkinja za odbornicu “SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ”

SDP već nekoliko godina uporno predlaže Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaradama u javnom sektoru kojim tražimo da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time naravno i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju.

Nedopustivo je da plata ljekara specijaliste bude manja od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade. Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika.

Smatramo da  u budžetu grada Nikšića, kao drugog po veličini i značaju u Crnoj Gori, mora postojati dovoljno novca za subvencije kamata na stambene kredite za ljekare i zaposlene u zdravstvu. Ali ne samo za njih, nego i za mlade stanovnike našeg grada koji žele da Nikšić bude mjesto njihovog životnog i profesionalnog opredjeljenja.

Smatram da zdravstvene ustanove u našem gradu mogu biti okosnica za razvoj zdravstvene zaštite u puno široj geografskoj regiji od teritorije nikšićke opštine. Time bismo dobili prijeko potrebna sredstva i materijalne resurse za razvoj i na neki način izvršili substituciju mnogih usluga koje sada korisnici zdravstvenog osiguranja mogu dobiti isključivo u Podgorici.

Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar i SDP će snažno insistirati na realizaciji ove ideje.

Borba protiv korona virusa najbolje je pokazala što za jednu državu znači njen zdravstveni sistem. Godinu dana traje borba naših ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih naših građana. SDP, kada, nadamo se, uskoro uspješno okončamo ovu borbu neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veće ulaganja u zdravstvo.

Ta borba nema alternative jer nema jake države i jakog Nikšića bez snažnog zdravstvenog sistema. To je srce stabilnosti svake društvene zajednice. To je i jedna od osnovnih politika svake socijaldemokratije.

Zato, dragi sugrađani, dajte nam podršku 14. marta, dajte podršku listi “SDP-SRCEM ZA NIKŠIĆ”, da radimo, gradimo i stvaramo slobodni, građanski, pristojni i evropski Nikšić.