Novi biseri ministarke Bratić !?

Piše: Miodrag Živković

Gostujući na jednoj domaćoj televiziji, “naša”, sada već po mnogo čemu “čuvena” ministarka 4 resora saopšti da nije neophodno rušiti Njegošev mauzolej na Lovćenu (iako se do nedavno za to zalagala), već je dovoljno u njegovoj neposrednoj blizini (jer ima mjesta) vratiti Njegoševu kapelu.
I taman kada bi neko pomislio da je gospođa ministarka evolutivno napredovala, ona pojasni da isto tako u Jerevanu postoji spomenik Staljinu, a u njegovoj nepsrednoj blizini, gotovo naspram njega i spomenik njegovim žrtvama.
Ne treba velika pamet da zaključimo koji bi od ova dva spomenika po njenoj zamisli imao svojstvo spomenika zločincu, a koji žrtvi.
Samo ovaj primjer ubjedljivo govori koliki jaz ili bolje reći provalija postoji u svijesti, razmišljanju i svjetonazorima “naše” svetosavske ministarke i ostatka građana koji na Njegošev mauzolej gledaju kao na simbol današnje i buduće Crne Gore.
Mislim da je strašno važno, predstavnicima nove vlasti, širom otvoriti sve medije jer tako najbolje vidimo tu duboku razliku u poimanju naše stvarnosti i budućnosti. Samo tako ćemo lakše vidjeti razliku naših ideologija i bolje shvatiti budućnost koju nam oni nude.
Građanska Crna Gora mora biti stameni odbranbeni bedem ovakvim i sličnim zlim naumima.