Neviđeno gaženje časti dostojanstva i obraza!

Piše: Miodrag Živković

Da nedozvoljeni uticaj na glasača prelazi sve granice dobrog ukusa i mnogo više od toga, potvrdilo nam je ponovljeno glasanje u golijskom selu Jedvalj u opštini Nikšić. Glasanje u ovom malom selu sa upisanih 40 glasača, ponovljeno je na zahtjev URA-e, koja na ranije održanim izborima ovdje, nije osvojila niti jedan glas.

Motiv za ponavljanje izbora je bio da URA osvoji još 32 nedostajuća glasa za odbornički mandat koji joj formalno i suštinski ništa ne znači, jer njeni kolaicioni partneri već imaju komotnu većinu u nikšićkom parlamentu.

Što su sve uradili za beznačajni mandat, više je za rubriku “vjerovali ili ne”, ali će predtsvljati svakako ogroman doprinos u istoriji crnogorskog političkog besčašća.
URA, DF, Demokrate i partija Dake Davidovića, ranije poznati kao kritičari raznih izbornih nepočinstava bivše vlasti u samo jednom danu, u jednom malom selu, pokazali su partijski inžinjering, gori i sramniji od svih do sada poznatih.

Dobijajući na ponovljenim izborima 28 glasova, gdje ranije nijesu imali niti jedan URA i njeni partneri iz vlasti, koji su joj ustupili, na njima znani način te glasove, dali su sramni doprinos poimanju do kojih granica može pasti njihovo političko dostojanstvo i ljudsko dostojanstvo svakog od novih 28 glasača URA-e.

Svi zajedno su pokazali najbrutalnije i najvulgarnije gaženje časti, dostojanstva i obraza ovih nesrećnih glasača, zarad prljavog i sramnog političkog šićara.

Pokazali su i domaćoj i međunarodnoj javnosti da njihov nemoral nema granica, obesčašćujući zarad svojih podlih interesa većinu mještana ovog malog golijskog sela.

Bilo bi sada normalno da URA od domaće i međunarodne javnosti zatraži poništenje izbora u Nikšiću, obzirom da su izbori u ovom malom selu pokazali, da su oni očigledno na njima pokradeni, jer su sada dobili 28 puta više glasova nego dvadesetak dana ranije.

Vjerujem da bi se mještani sela Javljen, posebno obradovali još jednom krugu izbora, jer bi to za njih bilo i korisno i zabavno.

U političkoj literaturi za ovakve vršioce vlasti postoji stručni termin “olhokratija”, što u prevodu znači – vladavina ološi.