Montefarm (ne)može da nabavi još ljekova

Zdravstvena ustanova “Montefarm” protekle sedmice obratila se Ministarstvu zdravlja zbog nedostatka ljekova i medicinskih sredstava. Razlog je nemogućnost nabavke dovoljne količine potrebnih medikamenata.

Montefarm je 7. oktobra poslao dopis ministarstvu zdravlja u kojem traži pomoć u rješavanju problema u vezi sa kontinuiranom nabavkom ljekova i medicinskih sredstava neophodnih za liječenje pacijenata u Javnim zdravstvenim ustanovama.

“Razlog zbog koga naša ustanova nije u mogućnosti da obezbijedi dovoljne količine ljekova i medicinskih sredstava, a koji se nalaze na pozitivnoj listi Fonda za zdravstveno osiguranje, jeste taj što smo iscrpili sve zakonske mogućnosti javnih nabavki. Stoga Vas molimo za uputstvo-saglasnost za nabavku nedostajućih medikamenata do realizacije planiranog tendera”, navodi se u dopisu Montefarma.

Povodom tog dopisa TVCG se obratila Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje, ali nijesu dobili odgovor.

Ipak, iz Montefarma, koji je prošlog četvrtka tvrdio da nemaju zakonskih mogućnosti za nabavku novih ljekova, danas kažu drugačije.

“Prema Zakonu o javnim nabavkama Montefarm ima zakonsko pravo da traži saglasnost Ministarstva zdravlja za dodatne nabavke u vrijednosti od 20 odsto od ugovora potpisanih u 2021. godini po pregovaračkom postupku bez prethodne objave”, navode u Montefarmu.

Uz dopis Montefarma koji je Ministartvu zdravlja upućen prošle sedmice stigao je i spisak više od 200 ljekova koje je potrebno nabaviti.

IZVOR:
RTCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code