12/04/2021

Milatović: Ne mogu da shvatim da poslanici sa zaradom od 1.800 eura, neće glasati za povećanje plata

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović poručio je u intervjuu za Portal Berane onlajn da je projekat “Evropa sad“ jedan od onih programa gdje „treba cijela Crna Gora da se ujedini u parlamentu“.

– Poslanici u crnogorskom parlamentu u prosjeku imaju plate oko 1.700 – 1.800 eura i zamislite vi sada jednoga poslanika sa tolikom platom da ne želi da građanin ima povećanje plate minimalne sa 250 na 450 eura i prosječne sa 530 na 700 eura i zdravstvenih radnika sa dodatnim povećanjima. Ja to ne mogu da razumijem- kazao je on.

Istakao je da poslanici glasanjem za ovaj program treba da pokažu građanima Crne Gore da se suštinski zalažu za njihov bolji život, za konkurentniju crnogorsku privredu i za jedan bolji i pravilniji odnos prema privrednicima u Crnoj Gori koji žele da plaćaju fer poreze i doprinose.

On je naglasio da Crna Gora više nema vremena da čeka i zamolio poslanike da podrže program.

– Moraju biti spremni da još jednom sve objasne i prihvate sve korekcije koje vode na bolje i fiskalno su neutralne- poručio je Milatović.

Posebnu poruku je poslao vladajućoj većini koja, kako je istakao, ima sada šansu da popravi stvari u Crnoj Gori.

– Ubjeđenja sam da će prije svega naša parlamentarna većina, jer je sasvim prirodno da mi prvo računamo na njihovu podršku, a koja je sada vlast, podržati program „Evropa sad“ jer ima šansu da popravi stvari u Crnoj Gori – ističe ministar ekonomskog razvoja.On se ipak nada, dodaje, da će plan „Evropa sad“ biti usvojen u parlamentu.

– Ja sam i dalje vjerovanja i stanovišta da uz dodatna razjašnjenja, objašnjenja a možda i poneki amandman poslanika, da će apsolutno ovaj paket koji smo mi nazvali „Evropa sad“ ili Maršalov plan a koji je na taj način upakovan u budzet za narednu godinu biti usvojen u parlamentu – zaključio je Milatović.

Izvor:DAN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code