Milanović o pozivu Vučića Srbima u svijetu da istaknu zastave u srijedu: Besposlen pop i jariće krsti

Poslovicom “Besposlen pop i jariće krsti” predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prokomentarisao je sinoć u Pazinu prijedlog kolege po dužnosti u Srbiji Aleksandra Vučića da svi Srbi u svijetu, u srijedu – 15. septembra, istaknu srpske zastave.

Kako javlja Hrvatska radio-televizija, Milanović je u Pazinu odgovorio na pitanje o Vučićevu pozivu narodu Srbije i svim Srbima širom svijeta da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave istaknu srpsku zastavu.

“Stvarno ne mogu vjerovati da u Srbiji nemaju važnijeg i pametnijeg posla, poput ekonomskog razvoja države u kojem Srbija zaostaje, a Hrvatska ne napreduje kako bi trebalo”, rekao je Milanović.

Smatra da na tu provokaciju ne treba reagovati: “Na to se očekuje, valjda, da svako od nas reaguje nekakvom svojom ekvivalentnom mjerom, i onda imamo nešto na čemu Vučić živi već 20-30 godina… Kao relativno mlad čovjek puno je još godina pred njim, smišlja šta će raditi, pa onda smišlja ovakve zabavne sitnice. Jednom riječju, bez veze.“

Kad je riječ o Srbima u Hrvatskoj, Milanović je rekao neka ljudi sami procijene koji su pravi motivi tog poziva.

“Tako se ne gradi jedna jaka, uticajna i moćna država”, kazao je Milanović.

Upitan smatra li posjetu patrijarha Profirija Jasenovcu provokacijom kazao je da ne zna što bi na to rekao i dodao kako je on s njim imao dobar odnos: “S njim sam imao relativno korektan odnos dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski. Moja prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović je na zid ureda stavila repliku ikone koju je dobila od Porfirija. Ona je i sada na zidu, ja to nijesam micao.”

Milanović je dodao kako se nada “da je i neće morati micati”.

IZVOR:
HRT-ANTENA M

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code