Mandić: Pitanje povjerenja ministru, pretvoreno u pitanje povjerenja premijeru

Jedan od lidera Demorkatskog fronta (DF), Andrija Mandić potvrdio je da je parlamentarna većina postigla načelni dogovor oko tužilačkih zakona.

On je na pres konferenciji nakon sastanka predstavnika vladajuće većine kazao da su od kolega dobili ponudu koja je prihvatljiva njegovoj koaliciji i kojom će se tužilaštvo “upodobiti, opremiti i kadrovski osnažiti” kako bi se vodila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i kojima bi se istovremeno dobila podrška međunarodnih adresa.

– Skupština će da funkcioniše na zadovoljstvo svih građana. Pronalazimo snage i mogućnosti za dobru saradnju i imamo predloge rješenja koja će biti u funkciji one većine građana koji traže hitne i korjenite promjene i koji traže demontažu duboke države Mila Đukanovića – rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima novi nacrt zakona će uskoro biti spreman i javna rasprava će potvrditi da je riječ o dobrom dokumentu.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi ministra pravde Vladimira Leposavića, Mandić je rekao da se premijer Krivokapić nije konsultovao sa parlamentarnom većinom prilikom odluke o pokretanju postupka za smjenu.

– Da se konsultovao rekli bismo mu da nije vrijeme niti ima potrebe da se izaziva kriza Vlade i pitanje povjerenja ministru se pretvorilo u pitanje povjerenja premijeru.

Ako se ne obezbijedi većina za smjenu Leposavića ispostaviće se da je onaj ko je dao predlog nema podršku većine. Važno je da se izjasni ministar Leposavić. Dobijamo informacije da je on u užem kabinetu imao itekako precizne i jasne stavove u vezi njegove pozicije i odnos prema Vladi – rekao je Mandić.

IZVOR:
Pobjeda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code