Mandić: Albanac Abazović može da bude ministar odbrane, a srpski političari ne mogu u VladuMandić je kazao da je nakon izbora došlo do demokratske devijacije te da je njihov nosilac liste Zdravko Krivokapić više držao do koalicionih partnera nego do svojih saveznika koji su ga postavili na čelnu poziciju liste.

“Ja sam gospodina Krivokpića, baš ja, postavio na prvo mjesto koalicije. On je bio meni preporuka iz SPC, i upoznao me je sveštenik Gojko Perović, objašnjavajući mi da je to čovjek u koga crkva ima veliko povjerenje i da bi mi ako želimo da imamo podršku MCP trebalo da stavimo njega na prvo mjesto”, kazao je on.

Međutim, nakon izbora kaže, pojavila se ideja da se prihvati izborni program Dritana Abazovića o formiranju ekspertske vlade.

“U suštini radilo se o tome da srpski političari koji su sve ove godine vodili borbu protiv Mila Đukanovića ne mogu ući u vlast a da svi drugi mogu. Kada se dogovarala ta ekspertska vlada ispostavilo se da Albanac Dritan Abazović može da bude ministar odbrane, njegov čovjek da bude Ministar unutrašnjih poslova i da čitav službe bezbjednosti preuzimaju Albanci,  a da srpski političari ne mogu da uđu u Vladu”, naveo je on.

Mandić kaže da je Dritan Abazović jedan od mladih političara koji su spremni na sve da bi došli na vlast.

“On je Albanac ali nije on nešto posebno vezan, niti njega glasaju Albanci, on je dominantno dobio glasove od našeg naroda, pravoslavnog, koji se nacionalno izjašnjavaju kao Crnogorci”, kaže on.

Dodaje da ne treba tajkunska grupa poput vlasnika Vijesti i proustaškog Monitora, da nam oni sastavljaju vlade, da nam neki crnogorski tajkun Žarko Rakčević sastavlja Vladu. Ja mislim da to ne treba da se radi već da oni koji su parlamentarna većina dogovore se oko programa vlade, na osnovu glasova podijele vladu kako treba da izgleda i da nastave da rade posao. Dritan je kvario te demokratske standarde i ne bi ton to mogao da nije bilo Krivokapića kome je važnije bilo šta misli Dritan”, ističe Mandić.

Kaže da se radi o vrsti prevare.

“Sada kada budemo imali neke nove izbore nadam se da će Crna Gora napraviti onaj izbor koji će počivati na istini a ne na sitnoj trgovini i izlasku u susret Dritanu Abazoviću ili nekom drugom Abazoviću”, navodi Mandić.

Kaže da Abazović ima jasnu ideologiju, jasnu nacionalnu pripadnost.

“To je čovjek koji je Hašima Tačija u Ulcinju proglašavao za počasnog građanina Ulcinja”, navodi Mandić.

On je na kraju zaključio da njihova pobjeda ne može da bude zaustavljena, može da bude samo na neko vrijeme odložena.

IZVOR:
Antena M