LP: Hitan sastanak lidera opozicije, ne smijemo ostaviti narod sam

Liberalna partija poziva lidere svih opozicionih, državotvornih partija, na vanredni sastanak povodom aktuelne političke i društvene situacije u državi. Apel posebno upućujemo DPS kao najjačoj partiji opozicije koja bi trebala biti i domaćin takvog hitnog susreta proevropskog bloka.

Potrebno je dogovoriti i usaglasiti naredne korake parlamentarne opozicije u teškim danima pred nama. Urušavaju se temelji suverenosti i stabilnosti Crne Gore kao i sve osnovne vrijednosti i principi stečeni i postignuti u posljednjih 15 godina ,od obnove nezavisnosti Crne Gore.

Narod je danas uspio, u Podgorici i drugim gradovima, da izvrši pritisak i sa dnevnog reda Vlade skine nakaradnu Odluku o uslovima za sticanje crnogorskog državljanstva kojom bi se potpuno promijenila nacionalna struktura stanovništva. No, plašimo se da je to samo kratak predah u ovoj borbi a da se agonija Crne Gore nastavlja. Zato narod ne smijemo prepustiti samom sebi, moramo podržati ovakvu jasnu volju građana i biti podrška u daljoj borbi za očuvanje građanske države i demokratskih principa za koje se narod bori na ulici.

Kako nemamo nikakvih iluzija da bi predsjednik Skupštine Bečić mogao sazvati sjednicu Skupštine, koja je u redovnom zasijedanju, kako bi javnost čula istinu i argumente povodom ovih događanja i skrivenih pokušaja Vlade, zahtijevamo hitan sastanak svih partnera u opoziciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code