LP: Građani se dvoume oko vakcinacije jer državni funkcioneri ne daju primjer

Oni koji trebaju da daju primjer građanima, najviši državni funkcioneri i predstavnici naroda, poslanici i odbornici, ne učestvuju aktivno u procesu vakcinacije i na taj način ne daju dobar primjer građanima Crne Gore koji su u velikom broju skeptični kada je u pitanju vakcinacija – saopšteno je iz Liberalne partije.

Ocjenjuju da se pokazuje potpuna nesposobnost Ministarstva zdravlja da otpočne aktivnu kampanju masovne imunizacije u koju će uključiti sve segmente društva, države, civilnog sektora i građanstva.

Na ovaj način oni, kako dodaju Liberali, permanentno drže otvorena vata za različite antivaksere, protivnike imunizacije stanovništva i ostavljaju mogućnost različitih manipulacija koje negativno utiču na svijest građana i opredjeljenje da zaštite sebe i svoje porodice

“Kako je Crna Gora u svjetskom vrhu po broju oboljelih i broju preminulih od posljedica Covid-19 virusa, država i društvo se moraju zaštiti na mnogo efikasniji način, a to definitivno nije dosadašnja praksa. Presudnu ulogu u edukaciji i informisanju građanstva zašto se moraju vakcinisati ima upravo nadležno Ministarstvo a nejveću odgovornost upravo državni funkcioneri, poslanici, odbornici kao predstavnici naroda, ali i vjerski lideri koji uživaju povjerenje naroda. Ovaj potencijal, nažalost, potpuno je neiskorišten i nema naznaka da će biti upregnut u korist javnog zdravlja građana”, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code