Krivokapić dolazi u Tuzi!

Premijer Zdravko Krivokapić posjetiće danas oko 14 sati Tuzi, kako bi s rukovodstvom te opštine razgovarao o rješenju problema koji je nastao nakon jutrošnjeg otvaranja ugostiteljskihi objekata, uprkos novim mjerama Ministarstva zdravlja. To je saopštio predsjednik Opštine Nik Đeljošaj, nakon telefonskog razgovora s predsjednikom Vlade.

Đeljošaj je saopštio i da mu se javio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Upravo sam dobio sms poruku potpredsjednika Vlade Abazovića nakon dvodnevnog pokušaja da stupimo u kontakt sa Vladom Crne Gore, na koji sam odgovorio pozivom i pozvao ga na sastanak u opštini Tuzi da razgovoramo o mogućnosti rješavanja problema. Čekamo ga”, napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Podsjetimo, nakon što su u Tuzima, uprkos zabrani, jutros otvoreni ugostiteljski objekti policija je došla da zatvori lokale.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa okupljenim građanima blokirao je glavni put u znak protesta.

Đeljošaj je Javnom servisu kazao da su Tuzani jutros blokirali međunarodni put Podgorica-Tuzi-Skadar.

“Saobraćajnicu smo blokirali kako bismo odbranili Ustav naše države Crne Gore. Želimo dijalog, a ne probleme”, rekao je Đeljošaj.

Građane Tuzi koji su se okupili u centru nazvao je vrijednim ljudima koji bi, kako je kazao, trebalo da su na njivama, a ne da brane Ustav Crne Gore od Vlade Crne Gore.

“Lokali rade i radiće. Ja sam donio odluku na osnovu zakona, koji mi daje pravo da utvrdim radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata. Oni su rješenje o radu donijeli od opštine. Pozivamo da nema diskriminacije. Zašto? Mi smo u prvoj grupi. Tabelu je napravio IJZ, nijesmo mi. Mi smo u zelenoj zoni. Ako je neko u Crnoj Gori pokazao kako se poštuju mjere, to smo mi”, rekao je Đeljošaj.

Sve je ovo nazvao osvetom premijera i vicepremijera.

“Nema ovdje politike. Ja ovdje predstavljam instituciju, a ne partiju. Rješenje je u razgovoru. Neka dođu da pričamo”, rekao je Đeljošaj.

Neće, kaže, dopustiti da im se na silu nešto nameće.

“Neće moći. Prepadanje policijom i tužilaštvom ovdje ne može da se sprovede. Nijesmo prekršili nijednu mjeru”, kazao je on.

IZVOR:
antenam-rtcg