Konjević: Bravo URA, ovako se štiti građanska, sekularna i multietnička Crna Gora

Presjednik SDP-a Raško Konjević komentarisao je naimenovanje Vasilja Jovovića na mjesto direktora Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević.

Ovim potezom URA je, smatra Konjević, pokazala da se ne pridržava svih onih obećanja, kojim je tvrdila da neće dozvoliti da se ugroze temelji građanske i multietničke Crne Gore.

“Po pisanju medija, ako je tačno, novi direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojevic”. Neće Građanski pokret URA dati. Bravo URA . Ovako se štiti građanska, sekularna i multietnička Crna Gora”, napisao je Konjević na Twitter-u.

Doktor istorije Vasilj Jovović  ima dugo iskustvo u bibliotekarstvu, ali i bliske vese sa SPC u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

U svojoj biografiji Jovović posebno ističe da je, pored važnih funkcija u vijećima i komisijama, te uloge uređivača raznih zbornika, jedan od potpisnika „Apela za odbranu Kosova i Metohije“ i potpisnik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

Koautor je Apela za odbranu SCP u Crnoj Gori i Podrške vladiki Joanikiju, a član je Skupštine „Srpski pokret Njegoš“ i administrator sajta tog pokreta.

Uređuje biblioteke vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i mitropolita crnogorsko-primorskog SPC.