01/29/2023

Joković poziva na dogovor: Jedinstveni predsjednički kandidat, božja pravda bila bi da to bude Lekić

Jedinstveni kandidat parlamentarne većine pobjeđuje u prvom krugu predsjedničkih izbora, rekao je potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider SNP-a, Vladimir Joković na pres konferenciji.

“SNP poziva sve političke parlamentarne partije i one koje nijesu, pobjednice od 30. avgusta 2020. godine, da se sastanemo i dogovorimo oko nastupa na predstojećim predsjedničkim izborima. Svi žele da imamo kandidata koji će pobijediti kandidata DPS-a u prvom krugu”, rekao je Joković.

Uvjeren je da će kandidat DPS- biti Milo Đukanović.

SNP će podržati “onog kandidata koji će pobijediti”.

“Najbitnije je da bude poražen DPS. Jedinstveni kandidat parlamentarne većine pobjeđuje u prvom krugu”, kazao je Joković.

Smatra da bi bila “božja pravda” da Miodrag Lekić bude kandidat za predsjednika, jer je “izmanipulisan pokradenim izborima 2013. godine izgubio mjesto predsjednika”.

Joković je poručio da ako do 28. marta ne bude izabrana Vlada, skratiće se mandat Skupštini.

On je ponovo pozvao stranke parlamentarne većine na dogovor oko vlade.

Komentarišući komentar poslanice PzP-a Branke Bošnjak o izboru sudija izvlačenjem, Joković je kazao da je vidio komentare da se tako biraju patrijarsi.

Pojasnio je da se patrijarh može biti samo od vladika, i “ne može se to upoređivati sa sudom”.

“Za ozbiljne stvari lutrija nije potrebna. Što se SNP-a tiče mislimo da to ne bi mogli svesti na taj nivo hoće li neko izvući broj da postane sudija“, rekao je on.

cdm.me

Read Previous

Kapisoda ostaje predśednik RSCG

Read Next

Kapisoda: Bojana da vodi lavice do kraja Olimpijskih igara u Parizu