Joković: Neki navikli da iz “političke samoposluge” uzimaju šta hoće, SNP im neće biti partner za takvu igru

Socijalistička narodna partija još jednom s ponosom ističe činjenicu da je više od dvije decenije bila na čelu borbe za neke nove vrijednosti u našoj državi, saopštio je lider stranke Vladimir Joković.


“Na tom putu nijednom nijesmo poklekli, pokazujući istrajnost i hrabrost. Kao vrhunac te časne borbe, 30. avgusta smo dočekali veliku pobjedu. Uz sve to, držimo do časnih principa, kao i poštovanja riječi i dogovora. Upravo iz navedenih razloga, još jednom podvlačimo činjenicu da smo sve naše kapacitete i resurse, cijelim svojim profesionalnim i ljudskim bićem dali i dajemo na evropskom putu Crne Gore”, kaže Joković.

Kako dodaje, privrženi rezultatu parlamentarnih izbora, ali i dogovorenim principima da će na konkursima za najodgovornije državne funkcije isticati najbolja i najjača kadrovska rješenja, upozoravaju na činjenicu da je za njih krajnje neprihvatljivo da im bilo ko sa strane određuje kadrove koji će predstavljati brend, “kakav nosi sa sobom časno ime Socijalističke narodne partije”.

“Da budemo jasni i krajnje precizni: previše smo dali sebe, da bi se neko igrao sa nama, našom istorijom, ali i ljudskim i profesionalnim vrijednostima. Za nas je svetinja naše članstvo i naša jedina obaveza je prema našim građanima, koji su nas i birali.

Zato još jednom pozivamo na striktno poštovanje konačnog dogovora, uz krajnje dobronamjernu, ali i upozoravajuću poruku da nikako ne mogu oni koji su voljom naše partije došli na tu poziciju, krojiti našu političku sudbinu. Moguće da su neki navikli da iz “političke samoposluge” uzimaju šta hoće i koliko hoće, ali ih uvjeravamo da u Socijalističkoj narodnoj partiji partnera za takvu igru neće imati”, poručuje Joković.

Na kraju navodi da su podnijeli veliku žrtvu.

“Za razliku od pojedinih, kojima je “s neba” pala trenutna pozicija ili položaj.

Zbog svega navedenog, nećemo dozvoliti da bilo koji istaknuti kadar i profesionalac bude diskvalifikovan, isključivo zato što pripada našoj partiji! U borbi za uređenu državu i neku novu Crnu Goru, u našoj partiji imaćete pouzdanog partnera samo na dogovorenim osnovama i principima”, zaključio je Joković.

IZVOR:
FOS