In Memoriam: Čedo Kapisoda

Crnogorsku javnost nedavno je zatekla tužna vijest da je preminuo Čedomir Čedo Kapisoda, predśednik crkovne opštine Cetinje Crnogorske pravoslavne crkve, dugogodišnji odbornik Prijestonice Cetinje i ugledni sportski radnik. U teškom vremenu za Crnu Goru, CPC i uopšte crnogorski narod odlazak Čeda Kapisode trajni je gubitak.

Jer Čeda nijesu kvalifikovale samo pozicije koje je za života pokrivao. Čedo je prije svega bio humanista, filantrop, izuzetan roditelj, rođak, prijatelj i komšija. Meni lično Čedo Kapisoda je bio prijatelj i prvi komšija. Kad takvoga čovjeka imate u suśedstvu, onda vam to služi na čast.

No, iza Čeda ostaje brojna porodica te stoga naše veze nikad neće biti raskinute. Čeda ću posebno pamtiti po neugasivoj energiji, počevši od njegove borbe za bolju Crnu Goru, preko njegova nastojanja da CPC vrati dostojanstvo koje joj pripada, ali i po neviđenoj hrabrosti u danima kad je našoj zemlji bilo teško, naročito u danima Belvedera.

Zato, komšija dragi, počivaj u miru a mi ćemo nastaviti odande đe smo zajedno s tobom došli. Da je vječno śećanje na Čeda Kapisodu, Da je vječna Crna Gora! Slava mu.

Boban Batrićević