Emanuel Makron pisao premijeru Krivokapiću: Francuska je uz vas

Predsjednik Francuske Republike Emanuel Makron uputio je pismo predsjedniku Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravku Krivokapiću. Pismo francuskog predsjednika prenosimo integralno:
 

PREDSJEDNIK FRANCUSKE REPUBLIKE

U Parizu, 02. aprila 2021. godine
Uvaženi predsjedniče Vlade,
 
Želim da vam zahvalim na pismu i uputim najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade Crne Gore, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti.
 
Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja. U okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, koju u svom pismu navodite, Francuska agencija za razvoj (ADF) će u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.
 
U potpunosti podržavam evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana. Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira.
 
Nadalje, želim da naši bilateralni odnosi i ubuduće jačaju. Predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu će tome i doprinijeti.
 
Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva.
 
Još jednom Vam čestitam i molim Vas, gospodine predsjedniče Vlade, da primite izraze mog dubokog poštovanja.
 
Emanuel Makron

1 thought on “Emanuel Makron pisao premijeru Krivokapiću: Francuska je uz vas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code