DPS Budva: URA najodgovornija za širenje srpskih zastava u Budvi

FOTO: rtcg

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva reagovali su povodom trobojki koje su se našle na rasvjeti budvanskog bulevara u znak predstojećeg dana nezavisnosti 21. maja, kazavši da je najveći krivac za to GP URA.

-Gospodo iz URE nemojte nas miješati sa vašim predsjednikom s kojim ste ljetos rušili opštinu, a sada širite zastave drugih država. Jeftin trik sa pokojom zastavom EU, je vaš rukopis i ničiji drugi. Zar ste se vi našli da pričate o ugroženosti?-, poručili su iz budvanskog DPS-a.

Ne vide kako kažu da su se ni profesorica – poslanica, niti lokalni političari odrekli privilegija, visokih zarada i luksuznih službenih automobila.

Budva okićena zastavama Crne Gore i EU, ali i trobojkama

-Puna su vam usta planova. Kad već ne osuđujete sramotu u režiji vaših partnera, možete li saopštiti javnosti Budve i Crne Gore u koliko je komisija učestvovala nekad odbornica sada poslanica Jelušić i koliko je novca zaradila od komisija?-, dodaju iz DPS-a.

Oni su kazali da umjesto osvrta na “jadnu zamjenu teza, građanima, a ne predstavnicima URA, upućujeu nekoliko pitanja.”

-Nije li URA bila dio ove lokalne vlasti u prošlom mandatu, kada je njenom članstvu lokalna uprava služila za zapošljavanje članova porodice? Nije li URA beskompromisno na braniku nove vlasti u Nikšiću, koja barjači četničkim znamenjima?- pitali su iz DPS Budva.

Dodaju i da URA ćuti već danima povodom političkog progona nastavnice sa Cetinja i njenih učenika koji su slavili Dan pobjede nad fašizmom, kao i da već sedmicama ćute na to što “Vladini “eksperti” iz Srpske radikalne stranke nasrću na crnogorske novinare?”

-Ne ćuti li URA već mjesecima na to što Univerzitet Crne Gore vodi osnivač jednog od najradikalnijih šovinističkih internet portala? Nije li URA u Skupštini glasala za one koji su se proslavili šovinističkim ispadima tokom kojih su bješnjeli na “ustašku đubrad” i “produkte genetskog inženjeringa”? Sjede li predstavnici URA u Vladi koja se obračunava sa ljudima zbog njihove etničke pripadnosti i antifašističkih uvjerenja?-, poručili su iz DPS-a i dodali:

-U krajnjem što se tiče pravde i vladavine prava imate sve sada u vašim rukama, sve ono što ste željeli, upadajući kroz prozore institucija, pa pokrenite gospodo shodno zakonima ove države pitanje “ugroženog” prvog Budvanina. Ako vam basta! Mi još, a i građani Budve pamtimo vas sve zajedno sretne i nasmijane na fotografiji ispred Opštine.-

Na kraju su poručili i da se manu DPS-a,

Vi ste sada vlast, pa reagujte, ali ne saopštenjima nego djelima. Do tada poručujemo vam, ono što je jedan vaš koalicioni partner, sa one “happy“ fotografije ljetos prije upada u zgradu Opštine rekao “sretno vi bilo u oba doma”-, zaključeno je u saopštenju.