DPS bojkotuje Skupštinu

Demokratska partija socijalista neće učestvovati u radu plenuma, radnih tijela i odbora za izbornu reformu, saopštio je na pres konferenciji poslanik te partije Danijel Živković.

Razlog za takvu odluku je, kako je dodao, bahato ponašanje vladajuće većine.

Ako neko od predstavnika vladajuće većine misli da ćemo biti dekor u Skupštini i dati legitimet urušavanju Crne Gore, onda su se prevarili. Tokom ovog zasijedanja čula se poruka da smo spremni da otvorimo dijalog i dogovor o čelnim ljudima tužilastva. Naša dobra namjera i ponuda je odbijena. Nismo imali ni adekvatnu relaciju od strane EU. Vladajuća većina ponaša se suprotno praksama EU – poručio je Živković.

Kako ističe, takvo ponašanje vladajuće većine neće ostati nezapaženo, te poručuju da će pokazati adekvatan odgovor na to.

Oni ne samo da ne idu putem evropskog napretka već polušavaju da ga ugroze. Usvajanjem tižilačkih zakona taj je put doveden u pitanje.Nema straha ni zebnje ni kod jednog poslanika DPS-a. Mi ne možemo dozoviliti da se uruši ono što smo mi mukotrpno stvarali svih ovih godina – poručuje Živković.

Živković ističe da će njihov poslanički odgovor biti  vrlo jasan i precizan.

Imamo jasan odgovor na svaki pokušaj urušavanja državnih institucija. Tužilački zakoni su bili kap koja je prelila času. Imamo urušavanje Ustava, institucionalnog kapaciteta i urušavanje EU integracija Crne Gore – zaključio je Živković.

IZVOR:
pobjeda.me